embernek lenni...

palancsalaci

Lehetséges

2015. november 23. - palancsalaci

Zseniális dolgot hallottam egy embertől. Pofon egyszerű, mégis képes megváltoztatni az ember nézőpontját, gondolkodását, életét. De lehet, hogy épp azért képes erre, mert egyszerű.

Így hangzik: Amikor egy olyan akadállyal kerülsz szembe, mely nagyon nehéznek tűnik, félelemmel tölt el, vagy csak egyszerűen nem hiszel abban, hogy leküzdheted, akkor mindig tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

  • Tényleg száz százalékig meg vagyok győződve arról, hogy ezt az akadályt lehetetlen leküzdeni?
  • Ismerek-e olyan embert, aki ezt az akadályt mégis bizonyosan leküzdené?
  • Vagy el tudom-e képzelni, hogy létezhet valaki, aki azért képes lenne leküzdeni?

Ezek után pedig következhet a zseniális matematikai megközelítés J Ha bizonytalan vagyok az akadály lehetetlenségében, akkor az már nem lehetetlen! És ami nem lehetetlen, az bizony LEHETSÉGES!

mathematics-989124_1920.jpg

 

Hihetetlen mi? Feltaláltuk a spanyolviaszt!

De most tényleg. Játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne ha…! Legyen egy nagyon merész elképzelés! Mondjuk, hogy te akarsz lenni az USA elnöke 20 év múlva. Valószínűleg nem is akarsz az lenni, de a játék kedvéért ezt most tegyük félre. Csak a példa miatt fontos, hogy levezethessük.

Nos, van itt néhány akadály, amit le kell küzdeni, hogy célhoz érhess. Ezek közül most csak egyet emelek ki.

- Az Egyesült Államok alkotmányának előírásai szerint olyan, az USA-ban született amerikai állampolgár indulhat az elnöki posztért, aki legalább 35 éves, és 14 éve az Egyesült Államokban van az állandó lakhelye.

Sokan itt fel is adnák, hogy akkor ez már gyakorlatilag olyan korlátozó tényező, amely kizárja, hogy én lehessek a President. Ha nem az államokban születtél, akkor a jelenlegi alkotmány valóban kizárja. De az alkotmányt természetesen lehet módosítani. Ezt már 27 alkalommal meg is tették a történelemben. Vagyis el kellene érned, hogy valahogyan módosuljon az USA alkotmánya. Nos, már voltak olyan emberek, akiknek sikerült ezt elérni, tehát a dolog nem lehetetlen. Vagyis LEHETSÉGES!

mount-rushmore-902483_1280.jpg

Azért persze az sem árt, ha mondjuk, tudsz angolul beszélni. Az a legjobb, ha az amerikai angolt beszéled a kis európai akcentusoddal. Schwarzenegger is sokra vitte vele.

Persze, ez az egész csak szabad játék a gondolatokkal. De az emberiség történelmében minden nagy cél, eredmény, produktum előtt ilyen szabad gondolatok voltak.

Napoleon Hill szavaival élve: "Amit az emberi elme képes kigondolni, és amiben hinni tud, azt képes megvalósítani."

Vagyis tulajdonképpen minden LEHETSÉGES!

A bejegyzés trackback címe:

https://palancsalaci.blog.hu/api/trackback/id/tr648077068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása