embernek lenni...

palancsalaci

Az igazi MÁTRIX

2015. január 15. - palancsalaci

Rájöttem, hogy tényleg létezik a MÁTRIX. Ugyanúgy, mint a filmben. Létezik egy látszat világ, amelyben élünk, és vannak olyan erők (ügynökök), akik ezt védik, s akiknek érdekében áll a „rend fenntartása”.

Ezt a valóságos MÁTRIX-ot az információ nevű fegyverrel védik. A média szövi a finom kis szálakat, melyekkel, mint egy óriási pók, behálóznak, és valósággal bebáboznak bennünket.

Már észre sem vesszük a valóban lényeges, igaz dolgokat, mert profi módon „elfedik” előlünk. Képernyőket bámulunk és közben műholdak lesnek minket. Tőlünk nyerik az energiát, hiszen számukra mi csupán elemek vagyunk. Minden mozdulatunk tudható, életünk feltérképezhető. Ráadásul önként szolgáltatjuk az adatokat. Mi vagyunk a bebörtönzöttek és egyben a fogva tartók is.

morpheus.jpg

Ha valaki mindezt valódi mélységében megérti és átlátja a rendszert, akkor előfordulhat, hogy elkiáltja magát: „Hé, emberek megvezetnek minket! Hát nem látjátok, mi történik valójában?” A legrosszabb az, hogy ilyenkor őt közösíti ki a társadalom. Ő lesz kissé furcsa, vagy inkább abnormális. Hogyan is helyeselhetné mindezt a nagy, tömeg nevű massza? Azzal nyomban beismerné saját butaságát. Szóval az illető (nevezzük stílusosan Morpheusnak) egy darabig kiabál, aztán elcsendesedik. Nem tehet mást, mert megbélyegezték. Azt mondják rá, hogy agymosott. Mindezt pedig olyanok, akik üveges szemmel bámulják a monitorokat… Az igazi agymosottakat onnan ismerheted fel, hogy azt mondják rád, agymosott vagy J. Gyönyörű szép ez az egész…

Na de mi történik ezután?

A mi Morpheusunk végiggondolja a helyzetet és rájön, hogy egyedül képtelen legyőzni a tömeg „birkaszemléletét”. Képtelen túlharsogni a monoton bégetést. Azt a bégetést, amely csak visszhangozza a képernyőkről érkező okosságokat. A MÁTRIX-ban nincs önálló gondolat, nincs kreativitás, nincs még érzelem sem. Ezek ugyanis veszélyes dolgok a MÁTRIX-ban. Csak egyformán bégető torkok vannak, egy irányba terelt testek vonulása van.

matrix-356024_1280_1.jpg

De aki egyszer rájön arra, hogy létezik másik igazság, van másik élet is, az többé nem szabadulhat a gondolattól. Annak már küldetése van. Ha tömegesen nem megy, akkor egyesével kell kiragadnia az embereket a MÁTRIX szorításából. Ki kell hozni, akit lehet, hogy aztán ők is megtehessék ugyanezt másokkal. Így kell elkezdeni harcolni a gépek ellen. A képernyők és műholdak ellen. Az ügynökök ellen. A MÁTRIX ellen…

Ha ezt megérted, akkor neked szól! Ha nem, akkor még inkább neked szól…

Csak szeretném, hogy tudd: Nem vagy egyedül!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://palancsalaci.blog.hu/api/trackback/id/tr387077835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása