embernek lenni...

palancsalaci

Az ingyen vacsoráról

2015. november 30. - palancsalaci

Ülök egy kávézóban és a mellettem lévő asztalnál egy agilis fiatalember, meg egy másik erőteljesen győzködnek egy idősebb urat arról, hogy egy fantasztikus lehetőség van most, ahová csak pár ezer euróval kell beszállnia. Szegény jelölt vakarja a fejét és óvatos, de azért a csábítóan magas nyereség lehetősége miatt csak megkérdi, hogy mennyi az a minimum összeg, amivel be kell szállnia, hogy kipróbálja ezt a csodát…

Persze a két „meggyőző-ember” mindent bevet, amit csak lehet. Annyi hasonlót hallottam már, hogy könnyen felismerem ezeket a kliséket:

  • Még csak most vagyunk a rendszer elején. Most indul és ezért nagyszerű lehetőség
  • Limitálták a megvásárolható „akármik” számát és rövidesen elfogy, utána pedig nagyon sokat fog érni. Tehát ha most veszel sokat, akkor nagyon jól jársz.
  • Nincs havi aktivitás, vagyis ha nem csinálsz semmit, akkor is keresel, mint állat :-)
  • Bináris a rendszer, tehát csak két ember csatlakozhat hozzád és majd mások, akik feletted vannak, pakolják be alád az újabb embereket
  • A nyitott laptop képernyőjén csillagászati összegek szerepelnek a meredeken felfelé ívelő grafikonok mellett.

man-211505_1280.jpg

Könyörgöm emberek… fogjátok végre fel, hogy a természet törvényei szerint NINCSEN INGYEN VACSORA!!! Mindennek ára van, amit meg kell fizetni. Ha nem most, akkor a jövőben.

Jó, ha tudod a fentiekkel kapcsolatban:

  1. Azért, mert most indult egy rendszer és még az elején vagyunk, NEM élvezünk semmiféle előnyt. Csak az idő és a piac képes eldönteni, hogy valami működőképes –e, vagy sem.
  2. A limitált terméknek látszó „akármikkel” az a baj, hogy nem tudjuk micsodák és hol vannak. Nem lehet őket megfogni, hanem sokszor csak elviekben léteznek. Ha nincsen termék, vagy szolgáltatás, csak egy ködös valami, akkor az bizony illegális.
  3. Ha nem csinálsz semmit, akkor nem is történik semmi. Szerinted csak azért kellesz a rendszerbe, hogy még egy embernek fizethessenek jutalékot??? Te kellesz, vagy csak a pénzed?
  4. Nem pakolják alád a másik embereket, mert őket is úgy csatlakoztatják, hogy igazából itt nem kell semmit csinálni, csak add a lóvét és várj (ha-ha-ha…)
  5. A mai világban egy átlagos számítógép felhasználó nagyjából 1 óra alatt összepakolhat valamilyen látványos prezentációt, mert annyi ingyenes segédprogram elérhető a neten. Ráadásul nagyon felhasználóbarát progik vannak.

Sajnálom szegény jelöltet, mert még mindig nem értette meg, hogy egy bizonyos befizetett összeggel nem lehet sikert, vagyont vásárolni!

A sikernek alapelvei vannak.

Egyszer azt hallottam, hogy „a siker ezen alapelvek következetes alkalmazásának természetes következménye.”

Jó mi?

A bejegyzés trackback címe:

https://palancsalaci.blog.hu/api/trackback/id/tr588088826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása